Budapesti programajánló – 2021. szeptember 22-26.

Az ősz szerencsére nem csak a hűvösebb időt és a színes faleveleket hozta magával, hanem a sok-sok budapesti programot. A hagyományt folytatva, ismét készítettem nektek egy szubjektív gyűjtést a hét második felére.

pressed_flowers

Fotó: Bereczki Ivett

 

Filmkoncert: Chapelier Fou / Maxime Tisserand | Chris Marker: A kilátóterasz

2021. szeptember 22. (szerda) 20:00

#film #koncert

Egy igazán különleges programmal készül a Francia Intézet szerdán. Chapelier Fou és Maxime Tisserand élő zenei kíséretével vetítik A kilátóterasz című filmet. Emellett Moholy Nagy László Marseille régi kikötője című alkotását is láthatjátok.

A program részletes leírását itt, a jegyvásárlást pedig itt találjátok.

 

 

Expo Studio megnyitó

2021. szeptember 23. (csütörtök) 18:00

#fotó #kiállítás

Sutus Fanni és Komróczki Diána közös fotóstúdiója fél éve nyitotta meg kapuit és ezt megünnepelve, fotókiállítással és ünnepléssel várják a kíváncsiskodókat. A kiállítás érdekessége, hogy az alkotások a néhány héttel korábban kiírt pályázatukra érkezett művekből lettek felépítve. Apró megjegyzés, hogy én is pályáztam az egyik fotómmal. 🙂

Az esemény részleteit az eredeti eseményben találjátok! Ott találkozunk!

 

Enyedi Ildikó: A feleségem története

2021. szeptember 24. (péntek) 19:30

#mozi #film

Enyedi Ildikó legújabb filmje a héten került a mozikba és volt szerencsém premier előtt, közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen megnézni. Füst Milán regényéből készült alkotás munkálatai már évtizedekkel ezelőtt elkezdődtek, ugyanis Ildikó első olvasás után beleszeretett a történetbe. A 20-as években játszódó történet a csodás látvány és színészi játék miatt engem levett a lábamról.

A jegyvásárlást és további vetítési időpontokat ezen a linken keresztül éritek el.

 

 

Vintage Garázsvásár

2021. szeptember 25-26. (szombat, vasárnap) 10:00-18:00

#vásár

Ha ti is nagy rajongói vagytok a régi tárgyaknak, vintage különlegességeknek, akkor a hétvégén látogassatok el az Industrial Lamp Budapest legújabb vásárára. A válogatott régiségek között biztosan találtok valami olyat, ami a lakásotok szeretett és hasznos darabja lehet.

A kétnapos esemény részleteit megtaláljátok az eredeti eseményben.

 

Tombor Zoltán: Fényterápia

2021. szeptember 26. (vasárnap) 12:00-19:00

#fotó #kiállítás

Tombor Zoltán a magyar kortárs fotográfusok megkerülhetetlen alakja. Sok évtizednyi külföldi tapasztalat után 2019-ben hazaköltözött. A Fényterápia darabjai között a 2020-as évre reflektáló és a korábbi évek, főleg New Yorkban készült munkáiból is láthattok alkotásokat.

A kiállításról bővebben a Mai Manó Ház oldalán olvashattok. Megtekinthető 2021. október 3-ig.

 

 

You may also like