Elindultam

Helló Mindenki!

Íme, elindultam. Egy új kezdet, amire már nagyon régóta készültem. Azt mondják, akkor tudsz igazán eredeti szöveget alkotni, ha megtalálod a témát, ami a tiéd. Boldog vagyok, mert a blog oldalain végül testet ölt az a sok impulzus, ami az elmúlt években ért engem.

 

Fotó: Zergi Bori

 

Ha velem tartotok, közösen ismerkedhetünk meg az alkotás különféle aspektusaival, alkotóktól leshetünk el ötleteket, gyakran nyúlunk majd inspirációs forrásokhoz és remélem közösen felfedezzük a bennünk rejlő művészt is.

Sokáig azt gondoltam, hogy csak akkor érdemes egy művészeti ágban alkotnom, ha kivételes tehetségem van hozzá. Ma már nem így látom. Nem kell a tökéletességre törekedni. Az a fontos, hogy ha hívogat a rajzlap, a zongora billentyűi, a monitoron villogó kurzor, akkor ne mondjatok nemet. A végeredményen Ti magatok is meg fogtok lepődni.

A fejlődéshez persze nagyon fontos az inspiráció. Legyen az egy emlék, egy dallam, egy illat vagy egy alkotó. Éppen ezért nagy hangsúlyt szeretnék fektetni azokra a dolgokra, amik alkotásra ösztönöznek. Kulturális ajánlókat, művészeti esemény beszámolókat fogok Nektek hozni és beszélgetek majd alkotókkal, akikből ihletet meríthetünk.

Művészekkel, kreatívokkal közösen igyekszünk majd megfejteni a művészet lényét és lényegét. Arra keressük majd a választ, hogy hogyan látják ők a világot, hogyan fejezik ki a világot és önmagukat a világban; miért alkotnak, és hogyan érik el a műalkotással – legyen az zene, grafika, szöveg -, hogy odafigyelünk rájuk és ilyenkor miért áll meg pillanatokra az idő körülöttük és körülöttünk.

Tartsatok velem ezen a felfedező úton!

Ivett

You may also like