Budapesti programajánló – 2018. február 13-16.

A legutóbbi programajánlómat nagyon szerettétek, ezért igyekszem ezeket a posztokat rendszeresíteni. Ezen a héten is lesznek izgalmas művészettel kapcsolatos megmozdulások Budapesten, amiket érdemes követnünk. Szubjektív lista következik. 🙂

 

Illusztráció: Bereczki Ivett

 

Csak játék – Vecsei H. Miklós és a Sztalker Csoport estje

2018. február 13. 19:00

#irodalom

Vecsei H. Miklós kedden Juhász Annával beszélget a 2017-ben megjelent Soliloquor című kötetéről. Az eseményen ott lesz a Sztalker Csoport is. Sajnos a helyszínen már nincsenek szabad helyek, de a Hadik Irodalmi Szalon élőben közvetíti majd a beszélgetést a Facebookon, így otthonról is tudjátok követni.

Az esemény a Facebookon.

 

 

Szindbád Szerda # Libikóka – Grecsó&Hrutka

2018. február 14. 19:00

#zene

Grecsó Krisztiánt elsősorban íróként ismerhetjük, pedig több évtizedes kötődése van a zenéhez is. Hrutka Róbert dalszerzővel közös estjükön zenélve mesélnek a közönségnek, többek között a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabról.

Az esemény a Facebookon.

 

 

 

Shaibo klipbemutató

2018. február 15. 20:30

#zene

Az előző ajánlómban is szerepelt a Shaibo, akkor az Esernyősben koncerteztek. Most csütörtökön pedig a Next To Me című dalukhoz készült videoklipet mutatják be a Mikában.

Az esemény a Facebookon.

 

 

B-oldalas formakeresések – Korcsmár Eszter Kores kiállítása

2018. február 16. 10:00-18:00

#kiállítás

Múlt héten volt Korcsmár Eszter Kores képzőművész kiállításának megnyitója a B32 Galéria és Kultúrtérben. Eszter különböző művészeti formákkal kísérletezik és többek között újrahasznosított ékszereket is készít. A B32-ben ékszereit, kerámiáit és festményeit 2018. március 1-jéig nézhetitek meg (hétköznapokon 10:00-18:00 között).

Eszter munkái a Facebookon. A kiállításról bővebben.

 

 

+1

KULTerdő: Radnóti, levelek, versek, megzenésítések – Debrecen

2018. február 13. 20:00

#irodalom

Ígéretemhez híven, a budapesti események mellett egy-egy vidéki programot is becsempészek az aktuális ajánlómba.

A debreceni Nagyerdei Víztorony Radnóti-estjén Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész kutatásai kerülnek a középpontba, Papp István színművész verseket szaval, a Birds of feather zenekar pedig megzenésített verseket játszik majd. Mindezt Radnóti Miklós munkásságára felfűzve.

Az esemény a Facebookon.

 

 

A poszthoz készített illusztrációmat Kores munkái inspirálták.

You may also like