Női példaképek a blogon

Minden évben március 8-án minket, nőket ünnepelnek. Ennek apropóján a blog eddigi történetéből gyűjtöttem össze nektek a női alkotókkal készített interjúimat. Az Eszterrel való beszélgetés során realizáltam, hogy leginkább női alkotókkal foglalkozom, róluk tudósítok. Ez valóban így van.

Nagyon sok tehetséges, motivált és erős nőt látok magam körül és nagyon büszke vagyok rájuk. Nagyon szeretek velük beszélgetni, azt gondolom annál inspirálóbb nincs, mint amikor valaki csillogó szemmel, mosollyal a szája szélén mesél arról, ami boldoggá teszi. Remélem ezek a történetek rátok is legalább olyan hatással vannak, mint rám.

 

Illusztráció: Bereczki Ivett

 

Következzen néhány idézet, amit ezekből az interjúkból ragadtam ki:

 

“Igazából bármi tud inspirálni. Nemcsak helyszínek, hanem illatok, ízek, meg gyakorlatilag bármi. Ha átmész egy kreatív látásmódba – ami egyébként szerintem tanulható – , akkor máshogy szívod magadba a körülötted lévő impulzusokat.”

Bánkövy Kata – grafikus-illusztrátor

A Katával készült teljes interjút itt olvashatjátok el.

 

 

“Sok művészi beállítottságú ember vesz körül, akiket nem annyira izgat a divat. A ruhák, amiket viselnek sokkal inkább tükrözik a személyiségüket és élmények csatolhatók egy-egy ruhadarabjukhoz. Ők inspirálnak és nekik is tervezek.”

Dénes Petra – divattervező

Ha kíváncsi vagy, miről beszélgettünk még Petrával, itt megtalálod a teljes beszélgetést.

 

 

“Azoknak a képeknek egy része, amiket magamról készítettem aktok voltak és magát a nőiséget akartam megfogni. Azt hiszem jobban érzem, hogy hogyan lehet szépen kifejezni egy nőt a képeken. Ez az út sokkal természetesebb számomra.”

Cseh Eszter Sára – fotós

Eszter hosszú utat járt be addig, míg megérkezett a fotózás világába. Olvasd el itt az ő történetét.

 

 

“Az biztos, hogy engedékenynek kell lenned magaddal. A lényeg, hogy nem baj, ha leírsz nagyon sok hülyeséget, mert utána jönni fog egy jó is.”

Barkóczi Noémi – énekes-dalszerző

Noémi természetessége engem már korábban megfogott, de a személyes beszélgetéskor ez az érzés csak erősödött. Itt találjátok a beszélgetésünket.

 

You may also like