Így muzsikálok most

Hónapokkal ezelőtt meséltem arról, hogy mit is jelent számomra a zene és milyen formában van jelen az életemben. Úgy gondoltam itt az ideje az újabb helyzetjelentésnek.

 

 

Mivel az egész blog lényege az inspiráció, hogy alkotói történeteket ismerjünk meg közösen, ezért nem szeretném, ha a sok interjú, beszámoló mellett kimaradnának a saját tapasztalataim.

Korábban beszámoltam arról, hogy ősztől elkeztem az Etűd Konzervatóriumban szolfézst tanulni, ami aztán májusban fejeződött be. A csapatban nálam sokkal tapasztaltabbakkal voltam együtt, ami hajtott, de volt bennem egy kis frusztráció is. Ők egytől-egyig a zenét hivatásként szeretnék űzni, ezért teljesen más szintről indultak, mint én. Ettől függetlenül sokat tanultam és nagyon élveztem ezeket az órákat. Sok különleges embert ismertem meg itt, őszintén szurkolok nekik, hogy sikerüljön elérni a vágyaikat.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy szuper tehetséges fiatal zeneszerzőtől, Farkas Bencétől tanulhattunk. Az órák segítettek jobban megérteni a zenében lévő összefüggéseket, viszont nagyon sok további munkát igényel még, hogy igazán nagyot lépjek ezen a téren.

 

 

Ahhoz, hogy saját dalt írjak, még sokat kell fejlődnöm és egyelőre talán nem is menne, de a kezdeti lépéseket már megtettem. Egy ideje azt érzem, hogy a zongora lenne a legnagyobb segítségem ebben. Ezért idei céljaim közé került, hogy beszerezzek egy digitális zongorát. 🙂

Az elmúlt hónapok egyébként inspirációban voltak nagyon erősek a számomra. Nagyon sok izgalmas, profin kidolgozott dalt ismertem meg, amiket folyamatosan gyűjtögetek és igyekszem kihallani azokat a finomságokat, amiktől igazán meghatározóak és karakteresek. Ezekből egyet-egyet Facebookon is meg szoktam Veletek osztani.

 

 

Egyelőre még csak sajátmagamnak, de egy ideje már írogatok dalszöveg kezdeményeket is. Az írás mindig is fontos volt számomra, mégis azt érzem, egy dalszövegbe sűríteni érzéseket nagyon komplex feladat és szeretném elkerülni azt, hogy túlságosan “megírt” legyen és elveszítse az őszinteségét.

Az év eleje óta új énektanárhoz is járok, nagyjából ezzel egyidőben összeállt egy pici háromfős zenekar, amiben énekelek. Kicsit még mindig az ismerkedés fázisban vagyunk és folyamatosan csiszolódunk a srácokkal. Stílusban és irányokban még fejlődnünk kell, de mint csapat már szépen elkezdtünk együtt létezni.

Egyelőre feldolgozásokon munkálkodunk, de terveink között egyértelműen szerepelnek saját dalok is.

 

 

És, hogy mik ezek a dalok a szövegek közé szúrva? Most még nem tart ott a projektünk, hogy meg tudjak nektek mutatni felvételeket, de gondoltam ízelítőként hozok néhány dalt, amiket feldolgozunk közösen a zenekarral.

Bízom benne, hogy néhány hónap múlva már tudok mutatni valamit a közös munkából is. Addig is hallgassatok jó zenéket! 🙂

 

You may also like