Magyar divat – DAIGE Seduction kollekció

Akik jól ismernek, tudják rólam, hogy nagy rajongója vagyok a magyar divatnak, ezért időről-időre egy-egy divattal kapcsolatos poszttal is jelentkezem. Ősszel például Dénes Petra divattervezővel készítettem interjút.

Most a DAIGE legújabb kollekcióját hoztam el Nektek. Igyekeztem utánajárni, hogy a Seduction nevet viselő kollekciónak mi a története, ezért megkértem Tóth Melindát, a márka alapítóját és tervezőjét, meséljen arról, hogyan álmodta meg ezeket a szuper nőies darabokat.

 

Forrás: DAIGE, Fotó: Kecskés Márton

 

“Inspiráció forrásul a 30-as, 40-es évek Hollywoodjának ikonikus táncos-színésznői szolgáltak (Cyd Charisse, Rita Hayworth, Judy Garland, Ava Gardner), akik lenyűgöző nőiességgel, eleganciával és tartással bírtak a filmvásznon. Mit jelent ma nőnek lenni? Milyenné akarunk válni és mi az, amilyenné a korunk szelleme formál bennünket? Ebben a kollekcióban ezekre a kérdésekre kerestem egy személyes választ és a kissé elfeledett, ha úgy tetszik poros, mégis régen csillogó dívákhoz fordultam segítségül.” 

 

Forrás: DAIGE, Fotó: Kecskés Márton

 

“Visszanyúltam az ízig-vérig nőies, klasszikus, szinte közhelyes ideálhoz, és megkerestem a számomra szerethető elegyeket, amiket összegyúrtam azzal a képpel, amit jelenleg gondolok a nőiesség mibenlétéről. Mindenképpen több ruhát akartam, mint az eddigi munkáimban, és nagyon kellett figyeljek arra, hogy az összhatás ennek ellenére vagy ezzel együtt DAIGE-es maradjon.”

 

Forrás: DAIGE, Fotó: Kecskés Márton

 

A légies, finom darabok különféle selymekből, lenből, lágy esésű viszkózból és pamut anyagokból készültek. Egyes ruhák szerves részét képezik ékszerek is. Ezek az elemek D. Nagy Kinga, a The Mama Kin tervezőjének munkái (szerk. Melinda Kingával közösen nyitotta meg tavaly a Repertory-t).

“Három ruha van, melybe ékszer van építve. A Cyd dress, aminek mellrészén egy rose gold háromszög van, a Charisse dress, aminek a nyakában egy Nap-Hold érme található, és a harmadik szemes póló. Én elmondtam Kingának, hogy milyen szimbólumokat szeretnék, ő pedig lerajzolta őket. Szorosan együtt kellett gondolkozzunk, mivel az ékszerek a ruhákban funkciót töltenek be.”

 

Forrás: DAIGE, Fotó: Kecskés Márton

 

Volt szerencsém ezeket az izgalmas darabokat megcsodálni a Repertory-ban élőben is és jelentem, megtaláltam a személyes kedvencemet. 🙂  A kollekció már elérhető az üzletben és most pénteken (2018. április 27.) a New Season Launch Night keretében meghosszabbított nyitvatartással, pezsgőzéssel egybekötve várnak Titeket is a lányok. A Seduction debütálása mellett a The Mama Kin is bemutatja az új medál kollekcióját, úgyhogy szuper csajos péntek esti programnak ígérkezik.
 
 Fotó: Bereczki Ivett

You may also like