Budapesti programajánló – 2018. április 20-22.

Végre itt a tavasz! Erre a hétvégére azt javaslom Nektek, hogy minél több időt töltsetek a szabadban! A biztonság kedvéért hoztam néhány programot, ami izgalmasan hangzik, de önmagában már az is jó döntés, ha kiültök a teraszra egy pohár borral a kezetekben. 🙂

 

Fotó: Bereczki Ivett

 

 

Kiskakas bemutatja: MOME Anim Premier

2018. április 20. 17:30

#animáció

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszéke öt MA vizsgafilmet mutat be pénteken a Toldiban. A vetítések mellett lesz vásár is, ahol a diákok munkáiból készült képregényeket, illusztrációkat is megvásárolhatjátok.

Esemény a Facebookon. További részletek a Kiskakas oldalán.

 

 

Formabontók – művészet a hétköznapokban

2018. április 20. 18:00

#kerekasztal-beszélgetés #divat

Pénteken egy divathoz kapcsolódó beszélgetést is meghallgathattok a B32 Galéria és Kultúrtér jóvoltából. Tomcsányi Dóri divattervező és Vágó Réka cipőtervező Oltai Katával beszélgetnek majd a divat és más művészeti ágak kapcsolatáról. Emellett megvizsgálják a hazai és nemzetközi piac helyzetét, a különféle trendeket és, hogy milyen szerepet tölt be a hétköznapokban a divat.

Az esemény ingyenes, részletekért kattintsatok a Facebookra!

 

 

Búcsúzik a Kamorka – Farewell of Kamorka

2018. április 21. 10:00-20:00

#vásár

A Kamorka a fenntartható divat elkötelezett híve, növényi alapanyagokkal, vegyszermentesen készítik női-és gyermekruháikat. Sajnos a márka néhány hete jelentette be, hogy bezárják Pozsonyi úti üzletüket. Azonban szombaton még szemezgethettek organikus ruháikból, kedvezményes áron. Ne szalasszátok el az utolsó lehetőséget!

A márkáról itt, a vásárról pedig itt találtok infókat.

 

POKET zsebkönyvek

2018. április 22.

#irodalom

Hallottatok már a POKET zsebkönyvekről? A magyar költészet napján indult útjára a kezdeményezés, ami az irodalmat igyekszik hozzánk közelebb hozni. A koncepció arra ad választ, hogy a városi rohanásban, utazás közben a szabad perceinket hogyan  fordíthatjuk könnyebben olvasásra. A nagyobb, nehezebb könyveket nem lehet kényelmesen kézbe venni és a táskánkba sem biztos, hogy belefér, ezért a Sztalker Csoport kitalált egy olyan formátumot, ami ezt a problémát orvosolja. A kisméretű könyveket a város különböző pontjain könyvautomatákban vásárolhatjátok meg és könnyen zsebre tehetitek, mivel akkorák, mint egy határidőnapló.

Tájékozódjatok a kezdeményezésről a Facebookon és töltsétek az egész vasárnapot olvasással! 🙂

 

 

 

You may also like